Petra Reijrink Jewelry

“De leukste mensen om naar te kijken?

Diegenen die een eigen stijl ontwikkelen en zich niet laten hinderen door wat anderen doen of vinden”.

Over Petra

Waardoor onderscheiden jouw sieraden zich?
“Mijn ontwerpen zijn tijdloos, vrouwelijk, eclectisch, origineel, stoer, licht en draagbaar, met humor en een tikje vintage. Nostalgisch in een modern jasje. Alle colliers, oorbellen, armbanden en broches zijn verguld, kleurrijk en met verfijnde details. Ik waai niet met alle trends mee, maar volg wel mijn modegevoel.”

Hoe komt de collectie tot stand?
“Alle ontwerpen ontstaan onder mijn handen. Daar denk ik niet over na. Intuïtief zoek ik materialen, vormen en kleuren bij elkaar. Doordat ik alles zelf maak ontstaat een volstrekt originele collectie. Doorlopend voeg ik nieuwe sieraden toe. Het merendeel is uniek, daar is er maar één van. Andere verschijnen in kleine series. Bij alles wat ik ontwerp heb ik al in mijn hoofd wie het zal dragen.”

Met welke materialen werk je graag?
“Ik heb een voorliefde voor stenen, parelmoer en vintage. Op antiekmarkten, internationale beurzen en via gespecialiseerde handelaren koop ik mijn materialen in: oud en nieuw. Onderdelen van bestaande sieraden, zoals hangers en kralen, verwerk ik in nieuwe ontwerpen. Ik werk met verschillende sferen waar soms specifieke materialen of voorstellingen bij passen.”

Van wie en wat krijg jij inspiratie?
“In de natuur kijk ik altijd naar organische vormen en naar de kleuren – dat is een onuitputtelijke inspiratiebron. Modeontwerpers Vivienne Westwood en Isabel Marant vind ik geweldig door hun
mix van stoer, verfijnd, romantisch en punk. Gitarist Jimi Hendrix had een kleurrijke, zelfbedachte stijl. Maar ook klassieke Parisiennes en jongeren in streetwear uit Tokio zijn fascinerend om naar te kijken. Ik houd gewoon van mensen die een eigen stijl ontwikkelen en zich daarbij niet laten hinderen door wat anderen doen of vinden.”

× Stel hier je vraag!